Sülük Tedavisi Hangi Hastalıklara Fayda Sağlar

Yazı Boyutu

Sülük tedavisinin faydalı olabilmesi için hangi hastalara hangi sülüğün hangi noktalara nasıl ve hangi şartlarda uygulanacağı bilgisi çok önemlidir. Yapılan tedavinin bilgi bilinç ve tecrübeye dayalı yapılması ki bu da üniversiteden sülük eğitimi almış bir hekim tarafından yapılması hastanın sağlığı, tedavinin selameti açısından çok önemlidir. Hirudo medicinalis, Hirudo verbana adıyla iki tür sülük tedavide kullanılabilir. Bunlara Tıbbi sülük denir. Tedaviyi uygulama eğitimi almış bir hekimin, tıbbi sülüklerle yapacağı tedavinin birçok hastalığa önemli faydaları vardır.

Yaklaşık 100-120 çeşit bioaktif madde içeren tıbbi sülükler Avrupalıların dediği gibi canlı ilaç deposudur. Tedavinin ana faydalarını şöyle sıralayabiliriz: Hastalıkların temelinde olan bağışıklık zayıflığını güçlendirir, Vücutta oluşan iltihabi gelişmeleri durdurabilir veya yavaşlatır buna antienflamatuar etki denir. Bakteri virüs ve mantar öldürücü antibiyotik etkisi vardır. Yara iyileşmesini hızlandırır. Sinirleri yatıştıran anksiyolitik ve antidepresif etkisi vardır. Kan dolaşımını açıcı kanı sulandırıcı etkisi vardır. Kalp ve damar tıkanıklarında açıcı pıhtı çözücü etkisi vardır. Sinir harabiyetini tamir eden nörotropik etkisi vardır. Vucutta çeşitli sebeplerle oluşan katılık ve sertlikleri çözer yumuşatır, Ağrı kesici ve kas gevşetici etkisi vardır. Tıbbi Sülük tedavisi bu etkileri sonucunda birçok hastalığın tedavisinde güvenle kullanılabilir. Bu tedavinin fayda sağladığı hastalıklar; Otoimmün iltihabi hastalıklar, Egzematöz ve döküntülü cilt hastalıkları, Romatoid Artrit, SLE, Artroz, Osteoartritler, Eklem hastalıkları, Kas hastalıkları, Yumuşak doku romatizması, fibromiyalji, Ms, Nöropatiler, Diyabet, Yüksek tansiyon, Sık enfeksiyon, Depresyon, Psikozlar, Anksiyete, Gonartroz, Diz ve Ayak bileği eklem hastalıkları, Sinir sıkışmaları, Kalp damar tıkanıklıkları, Damar sertliği, Felç, İnme, Kalp krizini önleme, Vücutta ödem, Vücudun içinde ve dışında oluşan doku sertlikleri miyom polip kistik oluşumlar. Diyabet sonrası oluşan nöropatiler. Vücutta oluşan dolaşım bozukluğu, sertlikler, varis, birikimler, bacakta ödem, selülit, ayakta ve bacaktaki morluklar, pıhtılar gibi…


Sülük Tedavisi Hangi Yaş Gruplarına Uygulanabilir

Tıbbi sülük tedavisi eğitim almış hekim kontrolünde bütün yaş gruplarına uygulanabilir, Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu sülüğün büyüklüğü küçüklüğü ve sayısı dır. Aksi taktirde hastaya fayda yerine zarar verilebilir. Verilecek enzim titresinin önemi vardır. Buna da doz denir. Her tedavinin bir dozu olduğu gibi sülük tedavisinin de bir dozu vardır. Tedavilerde dikkat edilecek bir önemli konuda yaşına göre uygun akupunktur tedavi noktalarına sülüğün tutturulmasıdır. Bunun gibi tıbbi bilgilerle yapılan tedaviyede Tıbbi Sülük Tedavisi denir.

Sülük tedavisinin yaş gruplarına cinsiyet ve kiloya göre uygulama dozu vardır. Uygulama yapılırken hastanın kronik hastalıkları, kullandığı ilaçlar, genel durumu hekim tarafından değerlendirilir. Bütün yukardaki değerlendirmelerden sonra sülük tedavisi bütün yaş gruplarına güvenle uygulanabilecek bir tedavi yöntemidir.

Sülük Tedavisi Kaç Seans Yapılmalıdır ?

Sülük tedavisi Yukarıda bahsedilen bilgiler ışığında hekim kontrolünde ve takibinde hastalığın ve şikayetlerin durumuna göre en az 4 en çok 15 seans uygulanabilir. Uygulamada en önemli konulardan biride seans sayısına göre belirlenecek sülüğün vücutta kalma süresidir. Sülük tedavisinde sülüğün vücutta kalma süresi her zaman aynı olmaz. Sülük kendi düşene kadar da kalabilir öyle 10 – 15 dakika sonra vücuttan uzaklaştırılabilir. Bu konuda karar vermek için Dünyadaki sülük yapan hekimlerin tecrübeleri, üniversiteden hekim meslektaşlarımızın aldığı sülük tedavisi eğitimlerinin, en önemlisi de hasta tecrübelerinin önemi vardır.
 

Medya&Basın

10 Yıldır Sizlerle Birlikteyiz..

RANDEVU AL

HIZLI RANDEVU AL

Doktorlarımızla yapacağınız ön görüşme-muayene ücretsizdir. Lütfen formu eksiksiz doldurunuz...