Tıbbi Hacamat Yapılmazsa Ne Olur?




Tıbbi Hacamat Tedavisi Yapılmazsa Ne Olur?

Tıbbi hacamat yaptırmazsak ne olacağı konusunda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hacamatı hiç yaptırmayan İnsanların ilk hissettiği şeyler enerji düşüklüğü, halsizlik, yorgunluk, vücut ağrıları ve strestir. Bu belirtiler sıradan gibi gözükse de bir hekim için dikkate değer şeylerdir. Bunlar hastalıkların habercisi olabilir. Bunu şöylede ifade edebiliriz; bütün kronik veya akut hastalıkların başalangıcında enerji düşüklüğü, halsizlik, yorgunluk belirtileri vardır. Hacamat yaptırılmazsa kapalı devre damar içinde dolaşan kan çeşitli iç ve dış toksinlerin etkisi ile yoğunlaşır. Damar içi en büyük hacme sahip olan eritrositler de hücre yaşlılık oranı arttığı için fleksibilite de azalma olur. Fleksibilitesi azalmış eritrositler damardaki akışkanlığın azalmasına neden olur. Büyük damarlar bunu tolere edebilir. Ancak kılcal damarlarda bu tıkanıklıklar belirgin hale gelir. Organlarda hastalıklara zemin hazırlar.

Tıbbi Hacamat Yapılmaz İse Kan Damarlarına Etkisi

Hacamat tedavisi olmayan insanlarda zamanla kan damarlarında viskozite artışı olur. Viskozite en özet anlatımı ile yapışkanlık demektir. Kapalı devre dolaşan bütün akışkanlar zamanla yoğunlaşır. Esnekliğini kaybetmiş yaşlanmış kan hücreleri, damar içi kayganlığın azalması pıhtılaşma faktörlerini tetikler. Yani kan kalınlaşır ve mikro pıhtı oluşturma eğilimine girer. Bu da kalp damar tıkanıklıkları, beyin damar tıkanıklıkları, kalp krizleri, beyin enfarktüsleri riskini artırır. Bu risklere karşı insanlara hastanelerde kan sulandırıcı verilir. Göğüs ağrıları, unutkanlık, konsatrasyon bozukluğu, dikkat eksiklikleri, sinirlilik gibi belirtilerle kendini göstermeye başlar. Hacamat tedavisi yapılmayan vücuttaki kılcal damar tıkanıklıkları tüm damar sisteminde basınç artışına neden olur. Yüksek tansiyonu tahrik eder, kuvvetlendirir. Kan mezarlığı olan dalak hacamat tedavisi yaptırmayanlarda büyüme eğilimindedir.

Tıbbi Hacamat Yapılmaz İse Organlara Etkisi

Hacamat yapılmayan vücutlarda sonuçta bütün organlardaki performans düşmeye başlar. Çünkü bilindiği gibi bütün organlar kan dolaşımı ile beslenir. Hacamat yapılmayan doku ve organlarda beslenme ve oksijenlenme azalacağı için örneğin karaciğer enzimleri yükselir bu karaciğer harabiyetine sebep olur. Buna halk arasında karaciğer yağlanması denir. Böbrekte beslenme bozulursa böbrek hastalıklarına, pankreas , mide, bağırsak, yumurtalık, testis, rahim, idrar kesesi, akciğer, beyin, eklemler kaslar hepsi kendisi ile ilgili fonksiyonlarda gerilemelere sebep olur.

Tıbbi hacamat yapılmadığında etkilenen ve bu durumu en çok belli eden organ cilttir. Hacamat tedavisi yapılan insanların ciltleri taze, yenilenmiş, gergin açık renkli, nemli, temiz görünür. Hacamat yapılmayan insanların cildi homojen değildir. Yani tek renk değil açıklı koyulu lekelenmeler vardır. Cilt sarkık, kırışık, mat renkli, kuru, sivilceli, yağlı, cansız görünümdedir.

Dr. Turanşah Tümer

Medya&Basın

10 Yıldır Sizlerle Birlikteyiz..

RANDEVU AL

HIZLI RANDEVU AL

Doktorlarımızla yapacağınız ön görüşme-muayene ücretsizdir. Lütfen formu eksiksiz doldurunuz...