Hacamat Nedir? Akciğer Hastalıklarında Etkisi




Hacamat Nedir? Ne Yapar?

Hacamat sağlıklı bir hayat yaşayabilmek için gerekli olan şartlardan en önemlisidir. Çünkü temizlik, hastalıklardan korunmak ve tedavi olmanın ilk şartıdır. Hacamat vücut temizliğinin aslıdır. Biraz daha detaya girersek hacamat, dolaşımdaki kanı filtreleyerek zararlı ve faydalıları birbirinden ayırıp, zararlıları dışarı almaktır. Hacamatı bugünün tıbbi bilgileri ile anlamaya çalışırsak; vücudun detoksu olduğu gibi, hücre yenilenmesi, organ fonksiyonlarının güçlenmesi, cildin güzelleşmesi, damar tıkanıklıklarının açılmasıdır. Tıbbi hacamat psikolojinin düzelmesi, stresin anksiyetenin azalması, vücudun rahatlaması, moralin yerine gelmesi, uykuların düzelmesidir. Tıbbi hacamat tembelliğin geçmesi, uyuşukluktan kurtulup, halsizliğin düzelmesi, zindeliğin gelmesidir. Hacamat’ın en önemli etkilerinden biri de vücuttaki iltihabın dışarı çıkarılmasıdır.

Akciğer Hastalıklarında Hacamat Etkisi

Astım, pnömoni ve bronşit gibi akciğer hastalıkları ve buna bağlı nefes darlıkları ve enfeksiyonlarda tıbbi hacamat noktalrından hacamat uygulaması yapılır. Akupunktur akciğer tedavi noktalarından hacamat uygulaması, hastada bağışıklığı güçlendirip, balgamı sulandırıp sökmektedir. Solunum kasları üzerindeki güçlendirici etkisi ile hastada kısa zamanda nefes almada rahatlama gözlenmektedir. Astım gibi allerjik akciğer hastalıklarında tıbbi hacamat uygulaması sonrası allerjiye sebep olan allerjen azalması ve vücudun detoksu olduğu için önemli rahatlamalar olmaktadır.

Tıbbi hacamat Tedavisi Evrenseldir

Tıbbi hacamat tedavileri yukarıda sayılan etkileri ile birlikte evrensel bir tedavi yöntemidir. İslam dini bu tedaviyi şiddetle önermektedir. Peygamber Efendimiz (sav) “Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamattır.” buyurmuştur. Peygamberimiz kâhil ve ahdayn yani baş ve sırt bölgelerinden hacamat yaptırmıştır.

Hacamat Tedavisi Olmazsa Ne Olur?

Tıbbi hacamat tedavisi yapılmazsa, hacamat kanıyla dışarı alınan yaşlı ve elastikiyetini yitirmiş alyuvarlar, kılcal damarlarda kalır. Bu da damar tıkanıklıklarına sebep olacak olayları tetikler. Büyük küçük bütün damarlarda ve dokulardaki yabancı proteinler, kanserojenler, allerjenler, iltihabi faktörler, kimyasallar, ağır metaller kanın yoğunlaşmasına sebep olur. Yoğunlaşan kan vücutta rahat dolaşamaz. Tıbbi hacamat olmayan insanlar, yoğunlaşan bu kanı inceltmek için kan sulandırıcı alırlar. Tabi bu ilaçların karaciğer ve böbreği tahrip eden yan etkileri vardır. Bunun yanında bu ilaçlar tıkanıklıkları önlemek için yetersizdir. Bu kan sulandırıcı ilaçları alıp da damarı tıkanmaya devam eden birçok insan vardır. Sağlık bozulmadan çok geç olmadan Tıbbi hacamat tedavisini bütün insanlar yıllık kürler halinde yaptırmalıdır.

Dr. Turanşah Tümer

Medya&Basın

10 Yıldır Sizlerle Birlikteyiz..

RANDEVU AL

HIZLI RANDEVU AL

Doktorlarımızla yapacağınız ön görüşme-muayene ücretsizdir. Lütfen formu eksiksiz doldurunuz...