Modern tıp tarafından da desteklenen bir tedavi şekli olan hacamat, kan emilimi sayesinde vücutta biriken toksinlerin temizlenmesi işlemidir. Tüm bedenin zinde olabilmesi için uygulanan tıbbi hacamat tedavisi günümüzde uzmanlar tarafından yapılmakta ve faydaları ile popülerliğini de arttırmaktadır.
Düzenli olarak yapılan hacamat tedavisi, vücudun atamadığı toksinleri, ağır metalleri ve ilaçların bıraktığı kötü etkileri vücuttan atmaya yarar. Böylece normal formuna geri dönen kişi kendisini daha zinde ve sağlıklı hisseder. Gündelik hayatın akışını bozmadan yapılan hacamat tedavisi acısız ve ağrısız olduğu için de tercih edilen tedavi yöntemleri arasında gelmektedir.
Kanı Kirleten Zararlı Etmenler Nelerdir?
Kimyasal atıklar, zararlı gazlar ve solunum yoluyla maruz kalınan her toksin vücutta birikir. Solunum kirli kanı temizlemeye yetmeyecektir. Ayrıca günümüzde doğal besinlerin azalması, yiyeceklerin içerisinde artan kimyasallar ve kullanılan ilaçlar da bu toksinlerin artmasına neden olmaktadır. Kozmetikler de aynı etkiye sahiptir. Çevresel şartlar da insan sağlını tehdit ettiğinden
tıbbi
hacamat tedavisi
sağlık dengesinin tekrar sağlanması açısından önemli bir etken olmaktadır.
Tıbbi Hacamat Tedavisinin Önemli Faydaları Nelerdir?
Kılcal damarların açılmasını sağlayan tıbbi hacamat, vücut içerisindeki atık maddelerin uzaklaşmasını hızlandırır. Özellikle baş ağrılarına iyi geldiği bilinen yöntem vücuttaki diğer ağrıların da hafiflemesini önemli oranda sağlayacaktır. Strese iyi gelen hacamat, hafıza problemi yaşayanlara da önerilir. Solunum yolu hastalıklarında, boyun fıtığında ve kendisini sürekli yorgun hissedenlerde de tıbbi hacamat
yöntemi uygulanmaktadır.
Akne gibi dermotolojik rahatsızlıklar için de uygulanan hacamat pek çok akupunktur noktasını kapladığı için vücudun iç dengesini düzenler.
Hacamat Yaptırırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Tıbbi
hacamat tedavisi aç karnına uygulanan bir tedavi şeklidir. Ayrıca kadınlar adet zamanlarında hacamat yaptırmamalıdır. Bunun nedeni ise adet kanamasını durdurabilmesi ve rahimde tıkanıklığa neden olabilmesidir. Kafa arkasına ve kafa arkasına hacamat uygulanmaz. Tedaviden 1-2 saat sonra uyunması önerilmez ve yemek yenilmez.
Egzama, yara ve yanıkların üzerine
tıbbi hacamat uygulanmaz. Bıngıldak ve ense çukuru hacamat için tehlikeli bölgeler olduğu için bu alanlara da kesinlikle tedavi uygulanmaması gerekir. Daha öncesinde organ nakli geçirmiş kişiler hekim gözetiminde hacamat tedavisi yaptırmalıdır.