Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır?


Hacamat ile ilgili merak ettiğiniz herşey burada

Hacamat tedavisinin nasıl, nerede, hangi malzemelerle yapıldığının önemi olduğu gibi hangi hastalıklarda hangi bölgelere yapıldığı önemlidir. Tıbbi hacamat yapmadan önce hacamat yapılacak bölge tespiti tedavinin etkinliği açısından önemli bir konudur. bunun için hastanın iyi muayene edilmesi, varsa kronik hastalıklarının sorgulanması hasta şikayetlerine sebep olan kaynak patolojilerin iyi tespit edilmesi gerekir.
Eğer hastalık yokta korunma amacıyla koruyucu hekimlikte uygulanan hacamat tedavisi yapılacaksa o zamanda ona uygun tedavi bölgeleri seçilir. Kabaca genel olarak vücudumuzda tıbbi hacamat yapılan dört ana bölge vardır. Bu bölgelerin her birine ortalama 4-6 adet kupa uygulanır. Genellikle tarama hacamatı yapılan hastalıklar ve koruyucu tedaviler daha iyi sonuçlar verir. Hacamat seanslarının sayısı tedavinin etkinliğini ve dozunu belirler. Hacamat yapılan bölgeleri belirlerken seçilen noktaların kaynağı akupunktur tedavi noktalarıdır. Bir başka kıstasta az hareketli, kılcal damarı bol, kanın göllenmeye müsait olduğu vücut noktalarıdır.
Genel olarak bilgi vermek gerekirse Tıbbi hacamat yapılan bölgeler şöyledir. İlk bölgemiz Peygamber efendimiz (sav) inde önerdiği kahil bölgesi skapula alt ve üst köşeleri arasındaki tetik noktalarıdır. kişinin anatomik yapısına göre 4-5 kupaya tekabül eder. İkinci önemli bölge belde bulunan kosto vertebral açıdaki B20-21-22 noktalarını içine alan ve sakro iliak bileşkedeki tedavi noktalarıdır. Bu bölgeye yapılan hacamatla idrar yolları hastalıkları, kadın hastalıkları, rahim, yumurtalık problemleri, hormonal dengesizlikler yüksek tansiyon, üreme sorunları, barsak, pankreas, karaciğer, mide hastalıklarının tedavisinde önemli ölçüde yol katedilebilir. Üçüncü önemli Tıbbi hacamat bölgesi Bacak arkasındaki Endonezya ve Malezyalı hekimlerin metabolizma noktaları dedikleri ve diyabet tedavisinde kullandıkları noktalardır. Bu hacamat bölgesi popliteal çukurun 2 jun altındaki ve üstündeki tedavi noktalarını içerir. Dördüncü hacamat bölgesi, dünyada hacamat yapan hekimlerin sık kullandığı halk arasında kafa hacamatı diye bilinen 1/3 mastoid çıkıntıyı içine alan ve kafa arkasında Gv 17- 18 noktalarını içine alan noktalardır.

TEDAVİ KAÇ DAKİKA SÜRER

Normal şartlarda bir hacamat seansısı 15- 20 dakika sürer. Şöyleki hasta doktorla yapacağı ön görüşme sonrası tedavi programı düzenlendikten sonra tedavi önlüğünü giymesi aşamalarından sonra kişiye özgü tek kullanımlık malzemelerin hazırlanarak hacamat olacak kişinin yanına konur. Hasta artık ön vakumlama için hazır hale gelmiştir. Ön vakumlama sonrası kupalar vücutta en az bir dakika, kafada en az 30 saniye bekletilir. sonrasında tıbbi hacamat için hazır hale getirilmiş olan vakumlama bölgelerine dokundurma çizikler kişinin yaş kilo ve cinsiyetine uygun dozda atılır. kupaların tekrar tutturulması sonrası hacamat kanının çıkması beklenir. Bu süre yaklaşık 5-6 dk sürer. sonrasında kupaların toplanması hastanın giyinmesi ile tedavi süresi bitmiş olur. Yazımızın başında 15- 20 dakika sürebileceğini söylesek te bu kişiden kişiye 20- 30 dk sürebilecek şekilde değişebilir.

HACAMAT ÖNCESİ VE SONRASI BİLİNMESİ GEREKENLER

Hacamat öncesi bilinmesi ve yapılması gerekenlere dikkat edilirse hacamat daha etkili ve tıbbi olarak daha yararlı hale gelir. Öncelikle hacamat yapılmadan bir veya iki gün önce hayvansal gıdaların tüketilmesi azaltılmalıdır. Bu hayvansal gıda kesilmeli anlamına gelmez. Randevu saatinden üç saat önce bir şeyler yenmeli, son üç saat kala bir şeyler yenmemelidir(su içilebilir). Randevu günü bitkisel çaylar ve kafeinli içecekler tüketilmemelidir.

Hacamat sonrası bilinmesi ve uygulanması gerekenler şöyle sıralanabilir. tedavi sonrası 12 saat banyo yapılmamalıdır, tedavi uygulanan bölgeye hiçbir ilaç sürülmemelidir, hacamat sonrası bedeni ve sindirimi yoracak faaliyet ve gıdalardan uzak durulmalıdır. Tedavi sonrası 1 saat yemek yenmemeli kafeinli içecek tüketilmemelidir. Günde 1,5- 2,5 litre su tüketilmelidir. günde 1-2 yemek kaşığı sirke suya katılıp tüketilmelidir. günde bir avuç çekirdekli üzüm tüketmekte fayda vardır.

Medya&Basın

10 Yıldır Sizlerle Birlikteyiz..

RANDEVU AL

HIZLI RANDEVU AL

Doktorlarımızla yapacağınız ön görüşme-muayene ücretsizdir. Lütfen formu eksiksiz doldurunuz...