Bilimsel Kanıtlarıyla Tıbbi Sülük Tedavisi Şifa Dağıtıyor, salyasında yer alan 106 farklı enzimle vücuttaki durağan kanın boşalmasını sağlar.
Tıbbi sülük olarak bilinen Hirudo Medicinalis, Hirudo Orientalis ve Hirudo Verbana isimli hayvanlarla yapılan tedavi yöntemine tıbbi sülük tedavisi denilmektedir. Tarihsel bir şifa yöntemi olan sülük tedavisi, bu hayvanın salyasında yer alan 106 farklı enzimle vücuttaki durağan kanın boşalmasını sağlar.
Sülük Tedavisi Neden Tercih Edilmeli?
Tıbbi sülük üzerine yapılan çalışmalar sülüğün salyasındaki enzimlerin pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini ortaya koymuştur. Tarihsel süreçte de kullanılan sülük, tıbbın ve laboratuvar imkanlarının gelişmesiyle günümüzde daha fazla önem kazanmıştır. Sülük hakkında elde edilen bilimsel kanıtlar, bu tedaviyi alternatif tıbbın merkezine oturtmuştur.
Sülük tedavisi medikal ozon tedavisyle beraber uygulandığında etkileri daha da artmakta ve iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Tüm vücut sağlığı için yararları oldukça fazla olduğu gibi antiaging etkisiyle de yaşlanmayı önler. Vücut direncini arttırarak kişiyi hastalıklara karşı korur. Sülük tedavisinde vücuda yararlı enzimlerden bazıları şunlardır:
- Antiagregan: Kanın pıhtılaşmasını engelleyen madde
- Analjezik ve antiromatizmal madde: Ağrı kesici özelliği olan enzim
- Fibrinolitik madde: Oluşan pıhtıyı eriten enzim
- Antibakteriyel madde: Mikropları öldüren enzim
- Preventive madde: Koruyucu görevi olan enzim
- Anksiyolitik madde: Kasları gevşeten ve sakinleştiren enzim
- Antihipertansif madde: Tansiyonu dengeleyen enzim
Sülük Tedavisi Kalp ve Damar Hastalarına Şifa Oluyor
Sülük tedavisi özellikle kalp ve damar hastalıkarı için uygulanıyor. Yüksek tansiyon hastaları, kalp ve damar tıkanıklığı olan hastalar, kan dolaşımı bozukluğu yaşayanlar sülük tedavisi ile şifa bulabiliyor. Bunun dışında iskemik kalp hastaları, kısmi felç geçirenler, kalp kası iltihabına sahip olanlar ve atar-toplardamar pıhtılaşması yaşayanlar da bu tedaviden yararlanabiliyor.
Sülük Tedavisinin Şifa Dağıttığı Diğer Hastalıklar
Tıbbi sülük tedavisi yalnızca kalp ve damar hastalarına uygulanmıyor. Aynı zamanda sinir hastalıkları için de önemli yararları olan bu tedavi, sinir iltihabı, epilepsi, beyin ve omurilik hastalıkları gibi problemler için de kullanılır.
Rektum hastalıklarında ve üroloji problemlerinde de kullanılan
sülük yöntemi böbrek taşına da iyi gelmektedir. Cilt problemleri tedavisinde kullanılan sülük egzama ve sedef tedavisinde, cilt lekelerinde kullanılır. Kellik ve saç dökülmesi için tercih edilen bu tedavi yöntemi obesite ve gut gibi metabolizmal hastalıklarda da kullanılır.
Kulak burun tiroid hastalıkları için önerilen
tıbbi sülük, kireçlenmeye ve sinüzite de iyi gelmektedir. Göz tembelliği ve şaşılık için, göz damarı tıkanıklığında ve çeşitli göz problemlerinde de kullanılmaktadır. Kolit ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında, diabette, romatizmal problemlerde ve zatürre gibi solunum sistemi hastalıklarında da sülük tedavisi uygulanmaktadır.
Kadın hastalıkları dışında estetik problemler amacıyla da kullanılan
sülük tedavisi ciltte genel bozuklukları gidermek, selüliti yok etmek ve ameliyat izlerini gidermek için de uygulanabilir.
Kimlere ve Nerelere Sülük Tedavisi Uygulanmaz?
Tıbbi sülük tedavisi özellikle anemi dediğimiz kansızlık problemine sahip hastalara uygulanmaz. Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalar ya da kanın pıhtılaşmasına engel olan bir hastalığa sahip olanlar da tıbbi sülük tedavisini uygulamamalıdır. Kalp yetmezliği yaşayan kişilere de bu tedavi yöntemi tavsiye edilmez.
Tıbbi sülük yönteminin vücudun her bölgesine uygulanması da tehlikeli olabilir. Yumuşak cilt dokusu dediğimiz göz kapağı çevresi gibi alanlara uygulanmamalıdır. Ayak tabanı ve avuç içine, önemli damarların üzerine de sülük tedavisi uygulanmaz.