Hacamat Tedavisinin Diyabet Hastalığına Etkisi




Diyabet Hastalığı Nedir? Nasıl Oluşur?

Diyabet hastalığı insülin eksikliği ya da insülin etkileme mekanizmalarındaki bozukluk nedeniyle ortaya çıkan, organizmanın karbonhidrat, yağ ve proteinlerden yeterince yararlanamadığı kronik metabolik bir hastalıktır. Diyabet (şeker) hastalığının görülme sıklığı ülkemizde ve tüm dünyada giderek artmaktadır. Diyabet görülme sıklığındaki artış obesite sıklığındaki artışla birliktelik gösterir. Tip 1 diyabette pankreas adacık hücrelerinin harabiyeti söz konusudur. Tip 2 diyabette periferik insülin direnci ve bu direnci yenmek için zorlanan pankreas adacık hücrelerinin göreceli olarak yetersizliği söz konusudur. Tip 1 diyabet genelde 30 yaş öncesinde başlar. kanda şeker yüksekliği belirtileri genelde aniden başlar. Çok idrara çıkma, çok su içme, halsizlik, çabuk yorulma ağız kuruluğu, gece idrara sık kalkma, çoğu vakada şiddetli kilo kaybı mevcuttur.

Tip 2 diyabetes mellitus da insülin direncine karşı ilerleyici insülin salgılanması bozukluğu vardır. Çoğunlukla 30 yaş sonrası başlar. Obesiteye bağlı olarak görülme sıklığı artar. Bazı hastalar bulanık görme, el ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma, ayak ağrıları, tekrarlayan mantar enfeksiyonları, yara iyileşmesinde gecikme nedeniyle başvurabilirler. Bazıları ise diyabet hastalığının kronik damar hastalığı oluşturma sebepleri ile başvururlar. kalp damar hastalığı, periferik damar hastalığı ile doktora başvurabilirler.

Tıbbi hacamat tedavileri yukarıda sayılan belirtileri hafifletmede, geciktirmede, bazen de yok etmede çok etkilidir. Her diyabeti olan hastaya doktor kontrolünde hacamat yapılmalıdır. Diyabetin ilaç dışı tedavisi Hacamat, diyet ve egzersizdir. Yağ, tuz, karbonhidrat tüketimi azaltılır. İdeal vucut ağırlığına ulaşmak için egzersizler mümkün oldukça kondisyon artırıcı nitelikte olmalıdır.

Hacamat Tedavisinin Diyabet Hastalığına Etkisi

Tıbbi hacamat tedavisi diyabet hastalarında hastalığın seyrini olumlu yönde etkiler. Pankreas adacık hücrelerinin detoks olmuş kanla beslenmesi insülin salımını olumlu etkiler.Tip 1 diyabeti olan hastalar tarama hacamatından çok faydalanıralar. Hacamat tedavisi kan dolaşımını temizler, yara iyileşmesi hızlandırır. Hacamat tedavisi tip 2 diyabeti olan insanlardaki hücrelerdeki insülün direncini azaltır. Bazı başlangıç vakalarda veya yeni ilaca başlayan hastalarımızdan tamamen iyileşen, ilacı bırakanlar vardır. Böyle vakalar az miktarda olsa da vardır. Bu yönüyle hacamat tedavisi diyabet hastalarında bir ümit haline gelmiştir.

Dr. Turanşah Tümer

Medya&Basın

10 Yıldır Sizlerle Birlikteyiz..

RANDEVU AL

HIZLI RANDEVU AL

Doktorlarımızla yapacağınız ön görüşme-muayene ücretsizdir. Lütfen formu eksiksiz doldurunuz...